De rassen

Rouge Des Prés

Het Franse vleesras Maine Anjou is vandaag meer en meer bekend onder de officiële Franse naam Rouge Des Prés. Het is een roodbont ras met steevast 4 witte poten, een wit staarteinde én … een hartje op hun hoofd! Het is alsof het zo moet zijn, want dit ras heeft ook een lief karakter. Het zijn kalme, rustige dieren. In culinair Frankrijk en België wordt het vlees van dit ras vooral gewaardeerd om haar structuur en smaak. Het vlees is van topkwaliteit. Fijn dooraderd (gemarmerd) met een beetje vet en zeer fijne malse vezels. Deze marmering zorgt ervoor dat het vlees een heerlijke smaak krijgt.

Fleckvieh

Onze bevriende bio-boer Rudy houdt een aantal Fleckvieh-runderen op zijn boerderij hier in Mol. Elke dag zorgt hij met veel liefde voor zijn koeien. Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proef je terug in het pure, smaakvolle “gemarmerd” vlees. Je ziet het, je ruikt het en je proeft het!

Na Holstein is Fleckvieh het grootste ras ter wereld. Van oorsprong is het een zoogkoeienras met als basis de Simmentaler. Strenge selectie vormde het ras tot een sterk en sober dubbeldoelras, d.w.z. dat het zowel voor melk als vlees gebruikt wordt. 

Deze koeien zijn antibiotica vrij en zitten boordevol met vitamine A, vitamine E en gezonde Omega-3 vetzuren.