zorgen er persoonlijk voor dat u vlees kunt eten van dieren die zijn opgegroeid bij hun moeder, vervolgens een goed gezond leven hebben gehad in hun natuurlijk habitat en altijd met respect zijn behandeld.

Bij ons genieten de zoogkoeien met hun kalveren vanaf de lente tot en met het najaar van het gras in de weide en luieren ze lekker wat in de zon. En ‘s winters, als het buiten koud en nat is, kijken zij vanuit hun comfortabele strostal uit over de weide en op het Horssense bos van Landgoed Heerlijkheid Horssen.

Daarnaast kunnen we op verzoek ook andere delen van het dier leveren, zoals de tong, lever of bavette

E MOET HET ALLEEN WEL ZELF OP KOMEN HALEN!

Het is alleen mogelijk om het vleespakket af te halen. Niet erg toch? Dan kan je gelijk even rond kijken op de boerderij!

Door bij ons vlees te kopen weet je waar de koe vandaan komt en hoe de koe geleefd heeft. We laten de koe slachten als het helemaal verkocht is bij een slager in de buurt.

e kunt een bestelling plaatsen door het formulier in te leveren in de shop of het formulier op de website in te vullen. Je ontvangt een bevestiging en zodra de gehele koe verkocht is brengen wij haar naar de slager en ontvang je een bericht over de datum van de levering. Het vleespakket is af te halen in de BoerBertShop. Betalen kan contant of per pin.

We organiseren verkoopmoment telkens er 2 tot 3 slachtrijpe dieren zijn verkocht. Dit vlees bieden we aan een correcte prijs aan. De verkoopmomenten vinden vooral plaats in het voorjaar (april-mei) en in het najaar (oktober-november).

Deze koe heeft van jongs af aan buiten gelopen en kreeg voornamelijk gras te eten. In de winter werd dit aangevuld met bio-voer zoals o.a. bieten. Dat is uitstekend voor de smaak van het vlees!Fleckvieh heeft een donkerrode tot crèmekleurige of zwarte vacht met witte vlekken. De kop van de koe is meestal wit. De koe is zeer populair omdat ze zeer sterk zijn, bijna nooit ziek wordt, en een rustig karakter heeft. Het vlees van Fleckvieh is van hoge kwaliteit en heeft een mooie marmering. Dit betekent dat er lijntjes vet tussen de spierlaagjes zitten, wat ervoor zorgt dat de smaak beter naar voren komt.

Van jongs af aan lopen onze koeien buiten en krijgen alleen gras te eten. In de winter vullen we dit aan met ingekuild gras en bieten. Dat is uitstekend voor de smaak van het vlees! Het Franse vleesras Maine Anjou is vandaag meer en meer bekend onder de officiële Franse naam Rouge Des Prés. Het is een roodbont ras en ze hebben steevast 4 witte poten, een wit staarteinde én … een hartje op hun hoofd! Het is alsof het zo moet zijn, want dit ras heeft ook een lief karakter. Het zijn kalme, rustige dieren. In culinair Frankrijk en België wordt het vlees van dit ras vooral gewaardeerd om haar structuur en smaak. Het vlees is van topkwaliteit. Fijn dooraderd (gemarmerd) met een beetje vet en zeer fijne malse vezels. Deze marmering zorgt ervoor dat het vlees een heerlijke smaak krijgt.