Bewust houden we ons landbouwbedrijf kleinschalig. Bij ons zie je de koeien grazen, de varkens wroeten, de geiten en schapen mekkeren en kippen rondscharrelen in een decor van weilanden omringd door elzenkanten. We boeren niet tegen de natuur, maar met de natuur! Wij zijn er van overtuigd dat de ‘korte keten’ een band schept tussen de boer(in), de lokale gemeenschap en de natuur.
‘De korte keten’, een zeer actueel onderwerp. Maar toch, eigenlijk is het teruggrijpen naar oude tradities, maar dan in een modern jasje gestoken. Zo ook in het geval van vleeswaren. Vroeger werd de koe op de boerderij zorgvuldig uitgekozen, geslacht en verdeeld onder de familie. Niets ging verloren. Slachten op de boerderij is er niet meer bij, maar de hele koe verdelen zonder dat er iets verloren gaat, past volledig in het moderne ‘korte keten’-verhaal. Bovendien weet u dat u vlees eet van dieren die zijn opgegroeid bij hun zoogmoeder en die van de lente tot in het najaar kunnen genieten van het gras in de weide. Naast een goed en gezond leven in hun natuurlijk habitat, worden ze altijd met respect behandeld.
Wij bieden vlees aan van ons eigen gekweekt ras Rouge Des Prés en, wanneer de vraag groter is dan ons aanbod, selecteren we nauwkeurig koeien van lokale boeren. Al het aangeboden vlees is afkomstig van grasgevoerde dieren.
Het Franse vleesras Maine Anjou is vandaag meer en meer bekend onder de officiële Franse naam Rouge Des Prés. Het is een roodbont ras met steevast 4 witte poten, een wit staarteinde én … een hartje op hun hoofd! Het is alsof het zo moet zijn, want dit ras heeft ook een lief karakter. Het zijn kalme, rustige dieren. In culinair Frankrijk en België wordt het vlees van dit ras vooral gewaardeerd om haar structuur en smaak. Het vlees is van topkwaliteit. Fijn dooraderd (gemarmerd) met een beetje vet en zeer fijne malse vezels. Deze marmering zorgt ervoor dat het vlees een heerlijke smaak krijgt.