Partners

Jakob Smitsmuseum

Het Jakob Smitsmuseum heeft zijn thuishaven in de oude pastorie van Sluis. In dit prachtige museum kan je de werken van meester Jakob Smits bewonderen. Regelmatig zijn er thematentoonstellingen met werken van andere kunstenaars uit de ‘Molse School’.

Stapsteen

Onze school is landelijk gelegen – in de schaduw van de kerk – in Mol Sluis. We zijn hecht verbonden met de gemeenschap, iedereen kent iedereen. De school hoort gewoon bij het dorp, we zijn een echte dorpsschool. Er is een sterke betrokkenheid op elkaar. Getuigen daarvan zijn de vele initiatieven die tot stand komen met o.a. de parochie, het Zilvermeer, het Jacob Smitsmuseum, de Witte Mol, de Chiro, de scouts, de fanfare, enz.

k.ERF

k.ERF is de erfgoedwerking Cultuurnetwerk Kempen, kort CNEK. CNEK is een intergemeentelijke samenwerking rond cultuur en erfgoed tussen 7 Kempense gemeenten (Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Mol, Meerhout en Retie). k.ERF werkt samen met lokale besturen en organisaties om zowel het cultureel als onroerend erfgoed beter te beheren, bewaren, koesteren en bekend te maken. Meer info op www.erfgoedcelkerf.be.

Gemeente Mol

Dienst Toerisme, Landbouw en Erfgoed en de Kamer van Heemkunde zijn actieve partners van het project.

Den Trekhaak

VZW Den Trekhaak organiseert tweejaarlijks de Zigeunerfeesten die doorgaan op de weilanden achter in de Diepestraat te Mol Sluis.  Liefhebbers van zigeunerwoonwagens, getrokken door ouden tractoren, komen van heinde en ver hierheen, samen met enkele duizenden bezoekers.  De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.

‘T Klupke

Een feitelijke vereniging opgericht door een groep van vrienden met grotendeels gemeenschappelijke interesses.  Zaken die hieronder vallen en aan bod komen in tal van activiteiten zijn onder andere ambachtelijke bereiding van voedsel (bier brouwen, roken van hespen en worsten , brood bakken in houtoven, appels persen, kweken en verwerken van eigen groenten en pluimvee,….), outdoor gebeuren zoals survivaltechnieken en kampeerweekends, tweewekelijkse keuvelavonden, culturele activiteiten over oude ambachten (touwslagen)of  geschiedkundige zaken, uitdagingen op technisch en allerhande ander gebied, etc…