Partners

Jakob Smitsmuseum

Het Jakob Smitsmuseum heeft zijn thuishaven in de oude pastorie van Sluis. In dit prachtige museum kan je de werken van meester Jakob Smits bewonderen. Regelmatig zijn er thematentoonstellingen met werken van andere kunstenaars uit de ‘Molse School’.

Stapsteen

Onze school is landelijk gelegen – in de schaduw van de kerk – in Mol Sluis. We zijn hecht verbonden met de gemeenschap, iedereen kent iedereen. De school hoort gewoon bij het dorp, we zijn een echte dorpsschool. Er is een sterke betrokkenheid op elkaar. Getuigen daarvan zijn de vele initiatieven die tot stand komen met o.a. de parochie, het Zilvermeer, het Jacob Smitsmuseum, de Witte Mol, de Chiro, de scouts, de fanfare, enz.

Stuifzand

Broed je op een erfgoed- of cultuurproject? Zoek je middelen, mensen en/of inspiratie om je plannen te realiseren? Benieuwd naar wat onze regio te bieden heeft op vlak van cultuur en erfgoed? Welkom bij Stuifzand! Een regionale samenwerking tussen 7 gemeenten in zandland Kempen. Meer info op www.stuifzand.be.

Gemeente Mol

Dienst Toerisme, Landbouw en Erfgoed en de Kamer van Heemkunde zijn actieve partners van het project.

Den Trekhaak

VZW Den Trekhaak organiseert tweejaarlijks de Zigeunerfeesten die doorgaan op de weilanden achter in de Diepestraat te Mol Sluis.  Liefhebbers van zigeunerwoonwagens, getrokken door ouden tractoren, komen van heinde en ver hierheen, samen met enkele duizenden bezoekers.  De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.

Gibbo Galbergen

Onderwijs op maat, meer dan buitengewoon!
Binnen de gemeentescholen van Mol organiseren we met TROTS kwaliteitsvol onderwijs.
Samen bieden we onze leerlingen maximale kansen in hun totale ontwikkeling en werken we aan een respectvolle houding binnen een toegankelijke schoolomgeving.
We streven er naar dat onze leerlingen nu en later positief functioneren in de maatschappij.